γενικη γραμματεια πληροφοριακων συστηματων τηλεφωνα
Να σημειωθεί πως στελέχη του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης βρέθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν από την ελληνική κυβέρνηση και τις διοικήσεις των τραπεζών για την πορεία της οικονομίας.
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης προ εξαμήνου είχε τονίσει πως το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμησή του ότι τους επόμενους 12 μήνες, ήτοι έως τις 20 Ιανουαρίου 2018, τα ρίσκα για την αξιολόγηση «Β-» της Ελλάδας είναι ισορροπημένα. Οι αναλυτές της Standard and Poor's έχουν θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της Ελλάδος οι περισσότερες εκ των οποίων όμως δεν υφίστανται ακόμη. Συγκεκριμένα, αυτό θα συνέβαινε:
- Εφόσον η Ελλάδα κατέγραφε μια πιο ισχυρή αναπτυξιακή επίδοση. Πλέον η αύξηση του ΑΕΠ εκτιμάται στο 1,5%, έναντι 2,7% που ήταν η πρόβλεψη στην αρχή του έτους.
- Εφόσον διαπιστωνόταν μετρήσιμη πρόοδος στην μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αν και έχει καταγραφεί περαιτέρω υποχώρηση του υπολοίπου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, κυρίως λόγω διαγραφών δανείων (ιδιαίτερα στο επιχειρηματικό και καταναλωτικό χαρτοφυλάκιο), τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα παραμένουν στο 45% των συνολικών ανοιγμάτων.
- Αναβάθμιση θα μπορούσε επίσης να προέλθει από μια άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, συμπεριλαμβανομένων των ορίων ανάληψης καταθέσεων, που θα αποτελούσε μια ισχυρή ένδειξη ότι ανακάμπτει η εμπιστοσύνη στην σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη. Η κυβέρνηση έχει εκφράσει τις σχετικές προθέσεις, αλλά η υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού θα γίνει σε αρκετά στάδια.
- Σε περίπτωση μιας αναπάντεχης διαγραφής του επιπέδου του καθαρού χρέους της γενικής κυβέρνησης της Ελλάδας. Αυτό έχει αποκλειστεί ως περίπτωση από το Eurogroup, το οποίο έχει μεταθέσει για τα μέσα του 2018 ακόμη και τις αποφάσεις για την ήπια αναδιάρθρωση του χρέους.
αιολικη ενεργεια κοστος
σαντα τσικιτα greek movies
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου